Placebo i tidsuppfattning

En ny studie visar att en persons uppfattning om tiden kan antingen påskynda eller sakta ner fysisk läkning, vilket tyder på en stark koppling mellan sinnet och kroppen när det gäller hälsa.

How you understand time impacts how quickly wounds heal, Harvard study finds

Forskare från Harvard University säger att resultaten utmanar konventionell medicinsk visdom om psykologiska faktorers inflytande på fysiska hälsoutfall.

Årtionden av forskning om psykologins påverkan på fysisk hälsa, såsom placeboeffekten – som innebär administrering av inert medicin – har lett till betydande förbättringar i behandlingar för en bred range av sjukdomar.

Metoder som mindfulness och kognitiv beteendeterapi övervägs också som behandlingsalternativ för fall av kronisk smärta.

Den nya studien bedömde hur effekten av tiden på fysisk läkning påverkas av den mentala upplevelsen av tid.

Link to article >>

 • Placebo Mug

  Placebo Mug

  Här har du en mugg som låter dig påminnas om hur tankens kraft kan påverka din läkning och hälsa på många olika sätt. Gå till butik sida >>


 • Läka efter operation (meditation)

  Läka efter operation (meditation)

  Det här är en session i självhypnos med målet att hjälpa kroppen hantera läkning efter en operation i narkos där ett ingrepp har skett i kroppen och all läkning är välkommen. Den har använts bland annat efter kirurgiska ingrepp och avlägsnande av vävnad. Den är ett komplement och ersätter på inga sätt primära vårdinsatser.  


 • Höj immunförsvaret (meditation)

  Höj immunförsvaret (meditation)

  Det här är en session i självhypnos med målet att höja immunförsvaret i samband med behandling av sjukdom med starka mediciner och används även för andra tillstånd där en höjning av immunförsvaret är välkommen. Den är ett komplement och ersätter på inga sätt primära vårdinsatser.