Placebosömn och motion

Att vi med tankens kraft kan förbättra vår sömn, finmotorik och till och med påverka muskelmassa och kondition är idag sådant som även vetenskapen är överens om.

Bland annat studerade man 84 kvinnliga hushållerskor från 7 hotel. I 4 hotel fick de veta att deras arbetsuppgifter uppfyllde tillräckligt med motion för att grundlägga en god fysisk hälsa, medan hushållerskorna i de andra 3 hotellen inte fick någon liknande information.

Efter 4 veckor så undersöktes samtliga deltagare för att se om det var någon skillnad i hälsan – de som hade fått höra att deras arbetsuppgifter uppfyllde motionskrav hade gått ner i vikt, sänkt blodtrycket med ca 10 procent och var betydligt hälsosammare utifrån procent av kroppsfett, BMI och höft-till-midja-ratio.

Läs hela artikeln här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *